ویزای همراه مالزی ( Dependent Pass ) یک نوع ویزا برای خانواده دانشجویان و دانش آموزان بین المللی در مالزی است که میتوانند در حین تحصیل در مالزی، همراه خانواده خود باشند. در این مقاله اطلاعات کامل در مورد این ویزا (Malaysia Dependent Pass) و مراحل اخذ آن را به صورت کامل ارائه میدهیم. اطلاعات این صفحه بر اساس تجربه چندین نفر از اعضای گروه ما که ویزای همراه دانشجویی مالزی را برای خانواده های خود گرفته اند و همچنین قوانین اداره مهاجرت مالزی نوشته شده است.اگر شما هم قرار است به زودی با ویزای تحصیلی مالزی، در این کشور دانشجو شوید، یا در حال حاضر ساکن این کشور هستید و تمایل به اخذ ویزای خانوادگی مالزی دارید، اطلاعات این مقاله را با دقت مطالعه کنید و در نهایت اگر سوالی در این مورد داشتید، از طریق راه های ارتباطی در انتهای همین صفحه، با ما تماس بگیرید.
ویزای خانواده را با نام های زیر میشناسند:
- Malaysia Dependent Visa
- Malaysia Dependent Pass
- Malaysia Family Visa
شرایط دریافت ویزای همراه مالزی
تمامی افرادی که به قصد کار و یا تحصیل در مالزی، به این کشور مهاجرت میکنند، امکان اخذ ویزا برای خانواده خود ( شامل همسر و فرزندان زیر 18 سال) را دارند. بر اساس هدف شما از مهاجرت به مالزی، و نوع ویزایی که دارید، در ادامه به توضیح ویزای خانواده برای اهداف محتلف میپردازیم.
ویزای مالزی برای خانواده دانشجویان
تمامی دانشجویانی که در مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکترا در یکی از دانشگاه های مالزی مشغول به تحصیل هستند، میتوانند برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال و یک نفر از والدین خود ویزا بگیرند.
ویزای همراه دانشجویی مالزی، برای دانشجویان مقطع کارشناسی، فقط به دانشجویان چند کشور داده میشود، که ایران هم در جدیدترین لیست اسامی کشورها که از طرف اداره مهاجرت اعلام شده است، قرار گرفته است. بدنی معنی که، دانشجویان مقطع کارشناسی که پاسپورت ایرانی دارند، میتوانند همانند دانشجویان ارشد و دکترا، برای خانواده خود ویزا بگیرند. این کشورها عبارتند از:
- Saudi Arabia
- Bahrain
- United Arab Emirates (UAE)
- Turkey
- Qatar
- Azerbaijan
- Palestinian Territories
- Kuwait
- Yemen
- Iran
- Syria
- Oman
- Jordan
- Lebanon
- Iraq
- Libya
- Maldives
ویزا برای خانواده دانشجویان کالج های زبان
دانشجویانی که برای تحصیل در کالج های زبان مالزی به این کشور می آیند متاسفانه نمی توانند برای خانواده خود ویزا بگیرند.
اگر شما برای دوره های کوتاه مدت زبان انگلیسی به مالزی سفر میکنید، و می خواهید در روزها و یا ماه اول، خانواده در کنار شما باشند، پیشنهاد میشود یک ویزای توریستی مالزی یا ویزای سوشیال برای خانواده خود بگیرید.
ویزای توریستی مالزی:
این ویزا در بدو ورود در فرودگاه مالزی داده میشود و مدت آن 14 روز است. چنانچه همراهان شما تمایل دارند بیشتر از 14 روز در کنار شما باشند، باید ویزای سوشیال بگیرند.
ویزای سوشیال مالزی چیست ؟
برای دریافت ویزای سوشیال مالزی، لازم است دعوتنامه از یک شخص ساکن مالزی داشته باشید و این ویزا را از سفارت مالزی در تهران بگیرید.
ویزای برای خانواده دانشآموزان مدارس
دانش آموزان خارجی که در مدارس بین المللی تحصیل می کنند و ویزای دانش آموزی مالزی از مدرسه گرفته اند، میتوانند برای یک نفر از والدین خود ویزا بگیرند. به این نوع ویزا، گاردین ویزا میگویند ( Guardian Visa). بعضی از مدارس اینترنشنال مالزی ویزای دانش آموزی ندارند، لطفا قبل از ثبت نام فرزندان خود در مدارس بین المللی مالزی، حتما این موضوع را از طریق مدرسه پیگیری کنید.
ویزا برای خانواده کارمندان
تمامی کسانی که در شرکتها و ادارات مالزی مشغول به کار هستند و ویزای کار مالزی را دریافت کردهاند، میتوانند برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود و همچنین یک نفر از والدین خود، ویزای خانوادگی مالزی را بگیرند. اگر شما هم میخواهید در یکی از ادارات و یا شرکتهای مالزی مشغول به کار شوید، قبل از عقد قرارداد حتما بپرسید که ویزای کار برای شما میگیرند یا خیر. فقط در صورتی که ویزای کار بگیرید، امکان اخذ ویزا برای خانواده خود را دارید.
خوب تا اینجای کار متوجه شدید که ویزای همراه را چه کسانی میتوانند بگیرند، حال بریم ببینیم مراحل گرفتن این ویزا چگونه است.
مراحل دریافت ویزای همراه مالزی 2025
همه ویزای های مالزی شامل ویزای تحصیلی، ویزای کار و ویزای دانش آموزی، همگی توسط اداره مهاجرت در مالزی صادر میشود. برای اخذ ویزا برای خانواده، ابتدا باید شخص اصلی ویزای خود را دریافت کند، سپس درخواست ویزا برای خانواده خود بدهد.
به کجا درخواست ویزا برای خانواده بدهید؟
به بخش ویزای مرکزی که خودتان ویزا گرفتید باید درخواست بدهید. مثلا اگر ویزای دانشجویی از دانشگاه های مالزی گرفته اید، باید به بخش ویزا در دانشگاه درخواست بدهید، و اگر از مدرسه ویزای دانش آموزی گرفته اید باید به مدرسه درخواست بدهید و در نهایت اگر ویزای کار از شرکتها گرفته اید، باید از شرکت محل کارتان درخواست ویزا برای خانواده بدهید، و مدارک مورد نیاز را به آنها تحویل دهید، تا تمامی مراحل ویزا را برای شما انجام دهند.
مدارک لازم برای ویزای همراه
زمان درخواست ویزای همراه خانواده، میتوانید لیست مدارک را از دفتر ویزای دانشگاه یا مدرسه بگیرید، مدارک اصلی برای ویزای خانواده به صورت زیر است، ولی لیست دقیق را از بخش ویزای دانشگاه یا مدرسه و یا شرکت بگیرید. بعد از تحویل مدارک، دو هفته بعد ویزای همراهان صادر میشود.
- تصویر ویزای دانشجو یا دانش آموز
- اصل و کپی همه صفحات پاسپورت دانشجو و همراهان با حداقل ۱۸ ماه اعتبار
- عکس شخصی دانشجو و همراهان
- نامه پذیرش یا اشتغال به تحصیل از دانشگاه یا مدرسه
- سند ازدواج ترجمه شده به انگلیسی
- نامه نسبت از سفارت کشورتان در مالزی
- هزینه ویزای خانواده
- فرمهای ویزا
نامه نسبت برای ویزای همراه
یکی از اصلی ترین مدارک که باید برای ویزای همراهان تحویل دانشگاه داده شود، نامه نسبت است. این نامه را باید از سفارت کشورتان در مالزی بگیرید.
باید پاسپورت همه همراهان و دانشجو و همچنین کارت ملی و شناسنامه و سند ازدواج را تحویل سفارت بدهید و درخواست نامه نسبت کنید، معمولا این نامه همان روز آماده میشود. در این نامه، نسبت شما با همراهان نوشته میشود و توسط سفارت تایید میشود. فراموش نکنید که ترجمه سند ازدواج هم باید در سفارت کشورتان در مالزی تایید شود و مهر سفارت داشته باشد.
هزینه ویزای همراه در مالزی 2025
هزینه ویزای همراه مالزی برای هر نفر از همراهان تقریبا 150 دلار است که این هزینه را باید مستقیم به بخش ویزای دانشگاه و یا مدرسه پرداخت کنید. و از طریق دانشگاه و یا مدرسه به حساب اداره مهاجرت مالزی واریز میشود.
مدت اعتبار و تمدید ویزای همراهان
مدت اعتبار ویزای همراه یک سال میباشد و بعد از یکسال قابل تمدید میباشد. تا زمانی که دانشجو و یا دانش آموز مشغول به تحصیل باشد، همراهان هم می توانند ویزای همراه داشته باشند. بعد از یکسال دانشجو میتواند زمان تمدید ویزای خود، پاسپورت همراهان را هم به دانشگاه تحویل دهید و همگی در یک پرونده، ویزای تان را به مدت یک سال دیگر تمدید کنید. بازم به ذکر است، هزینه ویزای همراه در سال دوم، کمتر از سال اول است.
اجازه کار برای همراهان
متاسفانه اجازه کار به دارندگان ویزای همراه داده نمیشود. البته در صورتی که بتوانید کار پیدا کنید، امکان تبدیل ویزای همراه به کاری وجود دارد.